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Mas Zenitude マス・ゼニチュード

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Mas Zenitude マス・ゼニチュード


Mas Zenitude

名前の由来


このワイナリーの名前は3つの言葉から成り立っています。
まず最初の“Masマス ”はプロヴァンスやフランス中部の
田舎に見られる伝統的な家屋を指し、
これは自らの食物供給を生み出す
完全な自給自足の経済単位とし考えられています。
次に “Zenitudeゼニチュード”とは
禅とアティチュード(態度・心構え)の2つの語から
成り立っています。
エリックは長きに渡りやっとめぐり会った
この家屋からそれらの要素を感じ取り、
本当の意味での“家”という感覚、帰属感が
沸き上がって来たといいます。
そしてこの感覚こそがワイン造り伝わってくれると思ったのです。
ロゴには、全ての事が相互依存しているが
必ずしも終わりというわけでもないという生命の丸い輪を表している。

The Name comes from three words.
The first “Mas” is a traditional French farmhouse
in the Provence or Midi regions of France.
It was considered a complete self-sufficient economic
unit that produced its own food supply.
The next “Zenitude” is a combination of two words
“Zen” & “Attitude” = Zenitude!
Erik felt this when he discovered the house after a long
search and had a real sense of “Home” and Belonging.
He trusts this is feeling is conveyed to and by the wines.
The logo is the round circle of life showing all things are interdependent, but not necessarily ending….


The Story of Mas Zenitude

マスゼニチュードのストーリー


まずゼニチュードの旅は2006年、エリック・ガブリエルソンが南フランス・ラングドックで5ヘクタールの畑を購入した事から始まりました。
彼は設立後直ぐにオーガニックとビオディナミ農法による調和とバランスの取れた、完全なエコシステムを網羅する生態系の畑に変換すべく着手しました。まさに職人気質の農業という言葉がぴったり当てはまる様です。すべてのワインはビオディナミの哲学に則って作られ、土地と造り手の人柄を反映しています。

畑は小石を多く含む粘土質土壌であるサン・ジャン・ドゥ・フォの町の直ぐ近くにあります。ここでとても重要な要素は非常に良い水捌けで、最終的なワインのクオリティを左右することになる働きの良い強い根っこへと発達させてくれます。陽光降り注ぐ南フランス、この地域に適したブドウ品種を用いており、カリニャン、シラー、サンソー、クラレット、メルロー、グルナッシュブラン等です。


Mas Zenitude journey began in 2006 when Erik Gabrielson became the purchased the estate and 5 hectares of vineyards in the Languedoc wine region in southern France.

After the purchase of this incredibly unique vineyard Erik straight-away commenced converting it into a complete all-encompassing eco-system that is in total harmony and balance by using only organic and biodynamic systems of farming. Artisian farming in the purist sense of the word! All wines are biodynamic.

The vineyard is located right near the town of St. Jean de Fos where the soil structure is clay with lots of stones. The important factor is the soil drains very well allowing the vines to develop an intensive root system, which reflect, in the final wines when made.
As the vineyards are located in the southern sunny part of France the grapes varieties are well suited to the area and the grapes used include: Carginan, Syrah, Cinsault, Clariette, Merlot and Grenache Blanc.





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エリックは畑への干渉を最小限に抑え、年ごとの個性が反映されたブドウが育つ、自然の姿をそのまま残したような畑づくりに情熱をかけています。これまでにも殺虫剤や薬品などは一切使用したことはありません。エリックにとってワイン醸造の芸術とは可能な限り手を入れず、全ては自然の力に委ねる事です。ブドウの収穫は手摘みした後力を加えすぎないよう優しく破砕し、重力により発酵槽へ移動させる、天然酵母によるアルコール発酵、ノンフィルター、無清澄。醸造中も瓶詰時もSO2を含む一切の添加物は不使用。全てのワインはエコセール認証を受けています。 マス・ゼニチュードの考え方は審美的な感覚・確実性・伝統の確固たるアピールそして不朽の忍耐が豊かで生き生きと活気づくオーガニックのエネルギーの称賛を受け入れています。とは言え、 特定の洗練された華やかさに対する性質を失ったというわけではありません。エリックは想いの入った気骨あるワインを生み出すことに専念しているのです。

Erik is passionate about allowing a raw vineyard to paint a unique picture through the grapes it produces each year by interfering as little as possible and with no pesticides or chemicals in the vineyards EVER!

For Erik the art of winemaking is about doing as little as possible in the way of intervention and more about letting mother-nature talk. Grapes are hand-harvested gently crushed and sent to the fermentation tanks via gravity with indigenous yeasts and no wine is filtered or refined. Also no additives including S02 are used in vinification or bottling. All wines are Ecocert certified.

The Mas Zenitude attitude embraces sensuous emotions, authenticity, a determined appeal to tradition, and the celebration of organic energies that with eternal patience enrich and enliven. Which is not to say nature lacks room for a certain sophisticated flamboyance. Erik is dedicated to offering, “wines with an attitude.”
マス・ゼニチュードは若く現代的で自然なワインに志を同じくしたthe young and modern Vinnatur movementのメンバーです。

最後に、エリックの情熱と重労働へのもう一つの素晴らしいベネフィットは素晴らしいワインを造る事だけでなく、長きに渡り棲みつかなくなってしまっていた野鳥や虫、動物といった自然の生態系がこの土地に戻ってきた事です。最高のビオの多様性を全ての人々へ!


Mas Zenitude are members of the young and modern Vinnatur movement.

Lastly, the other great benefit & reward for Erik passion & hard work is not just unique inspired wines but is the welcome return of native birds, insects, and wildlife to the land, after many generations to nothing. Biodiversity at its best, wines fro all including Vegetarians & Vegans!



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Wine List

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